Nota de premsa

Nadala 2011
"Llum de desert ", l'obra inèdita sobre tela de Paco Minuesa, il·lustra aquest any la Nadala de Camerata Sant Cugat, amb el poema inèdit "Nit estelada" de Gerard Vergés.(+ info)

 

Concert de Nadal 2010 a Tremp

Cantata 2010 al TA
Imatges del Concert de Nadal 2010.
(clic per ampliar)
 
PROGRAMA DEL CONCERT
EL COMPOSITOR: CARLES GUMÍ
TEXT: JOAN MARAGALL
CAMERATA SANT CUGAT
 
Cantata de Nadal a la web de Camerata
 
 
 
 
 
Camerata Sant Cugat Coral Polifònica de Tremp  
Teatre-Auditori Sant Cugat Editorial Boileau CMSC
Tot Sant Cugat  
Cugat.cat  
   

Concert de Nadal 2011

Camerata Sant Cugat estrena la cantata Nadal del compositor Carles Gumí

Obres de G.F. Haendel, J. Rutter, A. Guinovart, i d'altres compositors.

 

In Memoriam de Núria Serraïma (1961-2011)


Cada Nadal, des de fa set anys, Camerata Sant Cugat organitza l'estrena d'una cantata per a cor infantil, cor mixt i orquestra, composta especialment per a Camerata Sant Cugat per músics contemporanis del nostre país. Aquesta iniciativa, sorgida de la voluntat d’estimular i difondre l’obra de compositors catalans actuals, s’ha concretat fins ara en les estrenes de Fes-te el pessebre, de Lluís Vila (2005); Cant de Nadal, de Xavier Benguerel (2006); Betlem, de Joan Josep Gutiérrez, director de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels (2007); En el bosque helado, de Xavier Capellas (2008); Nit de Plata, d'Àlex Martínez (2009) i Pastors a Betlem (2010), obra del compositor Raimon Romaní sobre poemes de Jacint Verdaguer.

Enguany es presentarà al públic la cantata Nadal, obra del compositor Carles Gumí sobre un poema de Joan Maragall, de qui es commemora el 150è aniversari del seu naixement i el centenari de la seva mort. Com ens explica Josep M. Jaumà en aquesta mateixa nota de premsa, per a Maragall, l'espiritual i el material van agafats de la mà, són les dues cares d'una mateixa creació. A Nadal els textos del modernisme literari de Maragall prenen múltiples formes: espirituals, festives, dramàtiques i cristal·lines, i el compositor les tracta amb una expressivitat vital i justa seguint la pauta del poeta de no separar-ne la seva unitat substancial. L'obra musical, construïda amb un desenvolupament de gran precisió i sobrietat classicista al servei de l'emoció, que són característiques pròpies del llenguatge musical de Gumí, ens evoca un univers proper i a la vegada modern del Nadal. Les influències postromàntiques franceses de Ravel, Duruflé o Fauré, i les harmonies modals del jazz i del pop, sovint presents en el treball compositiu de Gumí, situen aquesta obra en una dimensió d’actualitat que potencia la seva força interpretativa. Una obra plena de bons auguris per a fer-nos viure un moment musical intens i únic.

L’estrena serà durant el Concert de Nadal que tindrà lloc el 18 de desembre de 2011 al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès. Com en les edicions anteriors, el concert es completarà, a la primera part, amb una tria d'àries i cors del Messiah de G.F. Haendel, que comptarà amb la participació de cantants de diverses corals de Sant Cugat. A la segona part s'interpretaran nadales del repertori català i d'arreu del món.

El concert, dirigit per Xavier Baulies, serà dedicat in memoriam de Núria Serraïma (1961-2011), que fou cantant de Camerata Sant Cugat i directora de la Coral Infantil Pins del Vallès de Sant Cugat. Aquesta formació ha participat en totes les edicions de la Cantata de Nadal des del 2005. També interpretaran el concert la Camerata Coral Sant Cugat del CMSC, la Coral Polifònica de Tremp i diversos cors infantils i juvenils de Sant Cugat del Vallès, Barcelona i Mollerussa acompanyats per l'Orquestra Camerata Sant Cugat.

El dia 17 de desembre de 2011 s'oferirà el mateix concert al nou Auditori La Lira de Tremp, que significarà l'estrena simfònico-coral d'aquest nou espai cultural dissenyat acústicament per Higini Arau.

Paral·lelament a la tradicional Cantata de Nadal, Camerata Sant Cugat publica una Nadala que reuneix un poema i una obra visual creades per a l’ocasió per destacats escriptors i artistes catalans. Fins ara, s’han publicat nadales amb obres originals de Valentí Gómez i Josep Pla-Narbona, Montserrat Abelló i Sergi Barnils, Josep Palau i Fabre i Pere Formiguera, Feliu Formosa i Josep Grau Garriga, Joan Vergés i el fotògraf Kim Manresa, i Jordi Pere Cerdà i Gemma Molera. En aquesta setena convocatòria, s'ha comptat amb la col·laboració del poeta d’Honor de Sant Cugat 2011, Gerard Vergés, i l'artista Paco Minuesa.

 

Venda d’entrades
Oficina de Turisme de Sant Cugat.

Per internet: Teatre-Auditori Sant Cugat

Preu: 12 € (entrades numerades)


Cantata de Nadal 2011
- Dissabte 17 de desembre de 2011 a les 18h, a l'Auditori La Lira de Tremp. Entrades anticipades: telèfon 649485906.

- Diumenge 18 de desembre de 2011 a les 19h, al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès.


 
Per a més informació:
Xavier Baulies (627 474 262 o [email protected]), director de Camerata Sant Cugat