NOTA DE PREMSA

Cicle de música sacra coral al Monestir
 
PROGRAMA
CARTELL
CAMERATA SANT CUGAT

Cor Tessàlia

Camerata Sant Cugat
Coral Jove del Conservatori de Sant Cugat
Cor Jove de l'Orfeó Català
Cor Vivaldi
Monestir de Sant Cugat

 

CMSC Cugat.cat
Tot Sant Cugat Òmnium Sant Cugat

 

 

 

 

 

 

7è Cicle de m˙sica sacra coral al Monestir

'El llegat de Montserrat i les Catedrals de Barcelona'

Cor Tessàlia

Divendres, 31 de maig de 2019 a les 21:00


 

Cicle organitzat per Camerata Sant Cugat amb la colĚlaboraciˇ de l'Ajuntament de Sant Cugat i de la Parr˛quia de Sant Pere OctaviÓ en benefici de CÓritas.

El proper divendres 31 de maig amb el títol 'El llegat de Montserrat i les catedrals de Barcelona' el Cor Tessàlia clou el 7è cicle. Un programa de polifonia sacra de compositors catalans de tots els temps, amb l'organista Daniel Tarrida i la direcció de Xavier García Cardona.

El seté cicle de polifonia vocal compta amb les següents formacions corals: el Cor Vivaldi, el Cor Jove de l'Orfeó Català, la Coral Jove del Conservatori de Sant Cugat, la Camerata Coral Sant Cugat, i el Cor Tessàlia.

 

'El llegat de Montserrat i les catedrals de Barcelona'

Tant l’Abadia de Montserrat com les Catedrals de Barcelona han esdevingut centres musicals de gran importància, amb el pas de grans mestres de capella, organistes i compositors. El Cor Tessàlia, nascut ara fa 20 anys en el sí d’un d’aquests centres com és la Catedral de Barcelona, i coneixedor del seu patrimoni religiós, presenta un programa de música sacra catalana amb diversos autors que han passat per aquesta important institució musical, per la Catedral del Mar de Barcelona i també per Montserrat.

Aquest programa es nodreix de compositors de referència com Joan Cererols, Francesc Valls, Ferran Sors o Pau Casals i també d’altres que han conegut el llegat i el patrimoni religiós d’aquests importants centres com els contemporanis Ferran Cruixent i Josep Vila. Però a més a més, i amb l’inquietud de participar de la recuperació del patrimoni musical català, amb aquest programa el Cor Tessàlia pretén difondre una sèrie d’obres religioses inèdites dels segles XVI i XVII recollides en el manuscrit 59 del Centre de Documentació de l’Orfeó Català i que gràcies a la tasca de Bernat Cabré i de l’editorial Ficta han pogut ser donades a conèixer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Quan un cor canta a cappella, posa tots els seus recursos en joc. Només que en falli algun, entonació, qualitat vocal, ritme, precisió, l’edifici fa aigües i la música no arribarà mai amb tot el seu esplendor: -Això és molt avorrit, tu! ...solen exclamar quan senten cantar a cappella de manera poc apropiada. Però...és el cant coral a cappella la cosa més avorrida del món? Al contrari! Un cor que vulgui cantar a cappella ha de gastar molta més estamina que un cor que canti acompanyat, perquè un cor en aquest format és el més semblant a una orquestra que hi pot haver!

Cantar a cappella és demostrar la capacitat d’autonomia d’un conjunt que, sense cap classe de suports artificials, ha de demostrar la seva qualitat tot construint una música que no admet mitges tintes. Cantar, a cappella, o, en aquest cas millor a cap pela, és fins i tot, una manera de cantar molt pròpia dels temps que vivim, perquè, en no precisar d’ acompanyants, és molt més econòmic!" (Òscar Boada, director del Cor Vivaldi)

 

 

 

 

 

 

Lloc: Monestir de Sant Cugat del VallŔs

Dia i hora: Divendres, 31 de maig de 2019 a les 21 hores.

Preu de l'entrada: 10 Ç

Reserva anticipada d'entrades: https://ja.cat/lQEMs

Venda d'entrades: El mateix dia del concert a partir de les 20:30 hores. Anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat (tel. 93-6759952)

Segueix el concert a Facebook (Camerata Sant Cugat)

 

 

Programa de concerts del 7è cicle 2019:

Cor Vivaldi Director: Òscar Boada Divendres, 8 de març de 2019, a les 21 hores

Cor Jove de l'Orfeó Català Director: Esteve Nabona, Divendres 29 de març de 2019, a les 21 hores.

Cor Jove del Conservatori de Sant Cugat Director: Raimon Romaní Divendres 5 d’abril de 2019, a les 21hores.

Camerata Sant Cugat Director: Xavier Baulies Divendres 10 de maig de 2019, a les 21 hores

Cor Tessàlia Director: Xavier Garcia Divendres 31 de maig de 2019, a les 21 hores

 

Ajuntament de Sant Cugat Federació Catalana d'Entitats Locals Càritas
Parròquia de Sant Pere Octavià

Parròquia Sant Pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a mÚs informaciˇ:

Xavier Baulies (627474262,i[email protected]) director de Camerata Sant Cugat
Equip assessor del cicle: Cori Casanova, Ramon Vilar i Xavier Baulies