NOTA DE PREMSA

Cicle de música sacra coral al Monestir
 
PROGRAMA
CARTELL
CAMERATA SANT CUGAT

Cor Vivaldi

Cor Infantil Amics de la Unió
Musica Reservata de Barcelona
Cor Auditexaudi
Camerata Sant Cugat
Monestir de Sant Cugat

 

CMSC Cugat.cat
Tot Sant Cugat Òmnium Sant Cugat

 

 

 

 

 

 

El Cor Vivaldi torna al Cicle de música sacra coral al Monestir

'Això va a missa!'

Cor Vivaldi


 

Cicle organitzat per Camerata Sant Cugat amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere Octavià en benefici de Càritas i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.

La polifonia vocal sacra omple les naus del monestir amb el Cor Vivaldi reconegut com un dels millors cors europeus, guardonat amb nombrosos premis internacionals i distingit amb la Creu de Sant Jordi.

El proper divendres 20 de març a les 21:00 el Cor Vivaldi sota la direcció d'Òscar Boada actua en el tercer cicle de música sacra coral al monestir amb el concert 'Això va a Missa', un programa modern de polifonia coral sacra, interpretata parcialment a capella i també amb acompanyament d'orgue i campanes tubulars.

'Això va a missa!' és un programa basat en dues misses breus contemporànies, escrites per dos compositors catalans actuals de gran projecció internacional: la Missa brevis de Salvador Brotons i la Messe aux sons des cloches de Bernat Vivancos. El programa es completa amb obres de tres compositors del segle XX, dos també catalans, Pau Casals i Àngel Rodamilans i un compositor francès Francis Poulenc, que ha esdevingut una referència compositiva fonamental del cant coral actual. 

 

 

"Quan un cor canta a cappella, posa tots els seus recursos en joc. Només que en falli algun, entonació, qualitat vocal, ritme, precisió, l’edifici fa aigües i la música no arribarà mai amb tot el seu esplendor: -Això és molt avorrit, tu! ...solen exclamar quan senten cantar a cappella de manera poc apropiada. Però...és el cant coral a cappella la cosa més avorrida del món? Al contrari! Un cor que vulgui cantar a cappella ha de gastar molta més estamina que un cor que canti acompanyat, perquè un cor en aquest format és el més semblant a una orquestra que hi pot haver!

Cantar a cappella és demostrar la capacitat d’autonomia d’un conjunt que, sense cap classe de suports artificials, ha de demostrar la seva qualitat tot construint una música que no admet mitges tintes. Cantar, a cappella, o, en aquest cas millor a cap pela, és fins i tot, una manera de cantar molt pròpia dels temps que vivim, perquè, en no precisar d’ acompanyants, és molt més econòmic!" (Òscar Boada, director del Cor Vivaldi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lloc: Monestir de Sant Cugat del Vallès

Dia i hora: Divendres, 20 de març de 2015 a les 21 hores.

Preu de l'entrada: 10 €

Venda d'entrades: El mateix dia del concert a partir de les 20:30 hores. Anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat (tel. 93-6759952)

Segueix el concert a Facebook

 

Programa de concerts del 3r cicle 2014-2015:

Cor Infantil Amics de la Unió. Direcció: Josep Vila i Jover. Divendres 24 d'octubre de 2014 a les 21 hores.

Musica Reservata de Barcelona. Divendres 21 de novembre de 2014 a les 21 hores.

Cor Auditexaudi. Direcció: Paloma Báscones. Divendres 23 de gener de 2015 a les 21 hores.

Cor Vivaldi. Direcció: Òscar Boada. Divendres 20 de març de 2015 a les 21 hores.

Camerata Coral Sant Cugat. Direcció: Xavier Baulies. Divendres 15 de maig de 2015 a les 21 hores.

 

Ajuntament de Sant Cugat Federació Catalana d'Entitats Locals Càritas
Parròquia de Sant Pere Octavià

Parròquia Sant Pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació:

Xavier Baulies (627474262,i[email protected]) director de Camerata Sant Cugat
Equip assessor del cicle: Cori Casanova, Ramon Vilar i Xavier Baulies