Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Premis

VIIè Curs Internacional de Cant Sant Cugat 2010

El diumenge 11 de juliol va tenir lloc al Claustre del monestir el concert de cloenda de la setena edició del Curs Internacional de Cant de Sant Cugat organitzat per Camerata Sant Cugat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat,  la Fundació Clarós, la Fundació Jaume Aragall, els Amics de l’Òpera de Sabadell i la Caixa.

Els alumnes del curs van interpretar lieds i àries i concertants d’òpera i d’oratori amb la incorporació com a novetat aquest any d’escenificació dirigida pel professor de teatre Lluís Parera. Els assistents varen poder gaudir d’un concert emotiu i divertit així com de la participació, com a cantant convidada, de la mezzosoprano Carol Garcia, guanyadora del premi Camerata en dues ocasions, del premi Francesc Vinyas i Luis Mariano i actualment contractada a l’Òpera de Paris.

En acabar el concert es va fer el lliurament de premis i beques després de la deliberació del jurat format entre altres per Mirna Lacambra, presidenta dels Amics de l’Òpera de Sabadell i el periodista Marcel Gorgori. El gran guanyador de la vetllada va ser el baríton Xavier Aguilar de Badalona que amb l’ària del ‘toreador’ de Carme de Bizet a més de guanyar el premi Camerata de Cant 2010, va ser escollit per participar en les gales benèfiques de la Fundació Clarós i la temporada vinent actuarà en la producció de l’Òpera de Sabadell els Contes de Hoffmann de Offenbach.

Mencions especials del curs:

Victor Jiménez, contratenor (Barcelona)
Maria Arozamena, soprano (Santander)
Itziar Espinar, soprano (Barcelona)
Sara Albert, soprano (Bèlgica)

Beques de la Fundació Jaume Aragall :

Giorgio Elmo, tenor (Itàlia) Meritxell Gallés (Barcelona)

Participació a les gales benèfiques de la Fundació Clarós :

Xavier Aguilar, baríton (Badalona)

Participació en les produccions de l’Òpera de Sabadell:

Xavier Aguilar, baríton (Badalona)

Premi Camerata Sant Cugat de Cant 2010:

Xavier Aguilar, baríton (Badalona)

Concert de cloenda i premi del Xavi Aguilar Conferència de Marcel GorgoriVIè Curs Internacional de Cant Sant Cugat 2009

El dissabte 11 de juliol va tenir lloc al claustre del monestir el concert de cloenda de la sisena edició del Curs Internacional de Cant de Sant Cugat. Davant d’un nombrós públic assistent es va poder gaudir de l’actuació dels més de trenta participants i de la soprano Yasko Sato com a artista convidada i guanyadora del Concurs Internacional de Cant Jaume Aragall. El concert va ser seguit amb atenció i va tenir moments de gran qualitat que el públic va agrair amb entusiasme. Després de la ja tradicional copa de cava en els jardins del monestir, la soprano japonesa va finalitzar el concert amb Tu, che di gel sei cinta (G.Puccini, Turandot), Tutto ho perduto ~ sciagurata! (G.Verdi, Oberto, conte di San Bonifacio) i Un bel di vedremo (G.Puccini, Madama Butterfly). Molt aplaudida pels assistents va oferir un bis cantant en català l’obra ‘quan et mirava’ d’Albert Guinovart estrenada la setmana anterior al Teatre Auditori en el concert benèfic ‘Sopranos’ organitzat per Camerata per a la Fundació Josep Carreras. Finalment la presidenta de l’Òpera de Sabadell Sra. Mirna Lacambra i el Tinent d’alcalde de Cultura Sr. Xavier Escura van lliurar les beques de la Fundació Aragall , de l’Òpera de Sabadell, de la Fundació Clarós i el premi de cant Camerata Sant Cugat 2009. El jurat format per la Sra. Mirna Lacambra de l’Òpera de Sabadell i en representació de la Fundació Aragall , Sra. Mireia Casas de la Fundació Clarós , el periodista Marcel Gorgori , el crític musical Albert Ferrer Flamarich i els professors del curs va atorgar els següents premis: Cantants guardonats:
Mar Jordana (soprano), premi de cant Camerata Sant Cugat 2009

El jurat format per la Sra. Mirna Lacambra de l'Òpera de Sabadell i en representació de la Fundació Aragall , Sra. Mireia Casas de la Fundació Clarós , el periodista Marcel Gorgori , el crític musical Albert Ferrer Flamarich i els professors del curs va atorgar els següents premis:

Cantants guardonats:

Mar Jordana (soprano), premi de cant Camerata Sant Cugat 2009

Joan Garcia (baríton), participació en la gala benèfica de la Fundació Clarós

Joan Garcia, beca de l'Òpera de Sabadell

i els tenors Pedro Calavia i Armando Andreu beques de màster classes amb el tenor Jaume Aragall.

Així mateix els alumnes Àngels Bagur, Sílvia Casamayor, Carolina Gómez, Àngels Riera, Marina Serra i Sílvia Sabater van rebre menció especial dels professors per la seva intensa evolució durant el curs."

Vè Curs Internacional de Cant Sant Cugat 2008

La cinquena edició del curs de cant internacional de Sant Cugat, organitzat per Camerata Sant Cugat i patrocinat per Autocugat, ha estat tot un èxit tant per la participació com pel nivell dels cantants que hi han participat. Després d'una conferència al votant de la figura de Giacomo Puccini a càrrec de Marcel Gorgori que va omplir la sala del tapís, aquest any el concert final ha tingut la pluja com a protagonista que va obligar a desplaçar el concert a la sala d'actes de la Casa de Cultura. Malgrat aquesta circumstància l'acte va ser seguit per un nombrós públic i en la mitja part la tradicional copa de cava es va poder servir sota cobert al claustre del monestir. Com a cloenda del concert el públic assistent va poder gaudir de la magnífica actuació de la primera i tercera guanyadora del Premi Internacional de Cant Jaume Aragall, la soprano Yasuko Sato de Japó, que l'any que ve serà la protagonista de la Madama Butterfly de Puccini en la gira de l'òpera de Sabadell, i la soprano romanesa Diana Tugui. Ambdues cantants d'una qualitat tècnica i artística extraordinàries van captivar l'auditori que va respondre posat dempeus amb un prolongat aplaudiment. Finalment es van lliurar els premis i les mencions d'honor del curs.

Premi Camerata Sant Cugat de Cant 2008

Patrocinat per Autocugat

Ricardo Velàsquez (baríton de Panamà resident a Sant Cugat)

Premi de participació en les gales benèfiques de la Fundació Clarós

Ricardo Velàsquez (baríton de Panamà resident a Sant Cugat)

Premi de participació en l'Òpera de Sabadell

Carmen Arrieta (soprano de Costa Rica) en el paper de Teresa de Marina

Beques de la Fundació Jaume Aragall

Armando Andreu (tenor d'Alacant)

Pedro Calavia (tenor de Saragossa)

Mencions d'Honor del Curs

Carmen Arrieta (soprano de Costa Rica)

Pedro Calavia (tenor de Saragossa)

Asunción Padilla (soprano d'Alacant)

 


IV Curs Internacional de Cant Sant Cugat 2007


Gran èxit de públic i de participants en la quarta edició del Curs Internacional de Cant 2007 de Camerata Sant Cugat.

La gran guanyadora de la nit ha estat la mezzosoprano de coloratura Carol Garcia formada en la pròpia Camerata Sant Cugat.

Els guardons són els següents:

Premi Camerata Sant Cugat de Cant patrocinat per Autocugat: Carol García (mezzosoprano)

Beques de la Fundació Jaume Aragall per a rebre master class amb el gran tenor Carol García (mezzosoprano) Marta Valero (mezzosoprano)

Cantant convidada en la propera gala benèfica de Nadal de la Fundació Clarós Carol García (mezzosoprano)

Papers en la propera producció de l’Òpera de Sabadell: Laura Vila (mezzosoprano) Alexandra Elzinga (soprano) Marta Valero (mezzo soprano) Carmen Arrieta (soprano)

Mencions especials del públic: Primera menció: Carol García (mezzosoprano) Segona menció: Albert Crespi (baríton) Tercera menció: Carmen Arrieta (soprano)

III Curs Internacional de Cant Sant Cugat 2006

El Claustre del Monestir es va omplir el passat dissabte 15 de juliol en el concert de cloenda del Curs Internacional de Cant Sant Cugat 2006.  Els assistents van presenciar les actuacions dels alumnes i dels guanyadors del premi Jaume Aragall del 2006, Maribel Ortega i Matteo Suk.

Enguany, la guanyadora del Premi Camerata Sant Cugat, que s'atorga a l'alumne que fa una millor actuació durant el concert, ha estat la soprano Carol García, la més jove del curs, amb 22 anys, que ha sorprès al jurat per la seva progressió.

D'altra banda, les sopranos Alexandra Elzinga i Carmen Arrieta, i el baríton Joaquín Miguel Segovia han rebut una menció especial i els dos últims han estat guardonats també amb una beca de la Fundació Jaume Aragall.

A més, el jurat ha decidit atorgar dues mencions especials més a Anna Guixé i la santcugatenca María José Rodríguez pel seu progrés. Recordem que el jurat del Premi d'enguany estava format per la presidenta dels Amics de l'Òpera de Sabadell, Mirna Lacambra, el professor i crític musical Roger Alier, el president de la Fundació Clarós, Pedro Clarós, la presidenta de la Fundació Aragall, Sílvia Gasset, Antoni Colomer de Catalunya Radio i l'equip de professors del curs.

Singing awards