Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

SOLO

SOLO

Espectacle de música, dansa, poesia i imatge basat en textos de Rainer Maria Rilke i Joan Vinyoli i música de Buxtehude, Bach, Mozart, Paganini, Falla, Hindemith, Duruflé, Ligeti, Rutter, Arvo Pärt i Lauridsen.


fotosolo1

Nota de premsa

Imatges estrena SOLO

SOLO als mitjans de comunicació

Estrena 25 de gener de 2009 al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès

logo_solo_noia

Espectacle concebut i dirigit per Xavier Baulies i produït per Camerata Sant Cugat, en col·laboració amb el Teatre-AuditoriSant Cugat i el Museu de Sant Cugat. Amb la participació d'Emma Vilarasau i Lluís Marco, Color Dansa, Camerata Coral Sant Cugat, Coral Polifònica de Tremp i l'Orquestra Camerata Sant Cugat (concertino: Pere Bardagí), i la col·laboració especial del fotògraf Pere Formiguera i del pintor Josep Pla-Narbona.

UNA PROPOSTA D'EXPLORACIÓ ÍNTIMA

SOLO és una nova proposta de confluència d'arts escèniques de Camerata Sant Cugat, on la música, la dansa, la paraula i la imatge es combinen de nou en la línia formal desenvolupada pels espectacles The Power of Peace (Fòrum Barcelona 2004) i Instint Mozart (Festival Grec 2006).

L'espectacle explora els límits de la creativitat a través del monòleg i dels solos instrumentals, amb peces que van des de Buxtehude i Bach fins a Arvo Pärt, György Ligeti i Morten Lauridsen. SOLO crea una atmosfera de claredat, sobrietat i tensió interpretativa que propicia el retrobament amb la gènesi de l'impuls vital de la comunicació. A través d'una posada en escena multidisciplinària, l'espectacle materialitza la necessitat de desconnexió de la invasió d'estímuls a què està sotmesa la societat actual per recuperar la dimensió interior de l'individu. SOLO convida l'espectador a aturar-se i aprofundir en la seva intimitat.

ÒPERA ABSTRACTA EN TRES ACTES

SOLO recupera l'origen dels timbres instrumentals i vocals primitius i, sota la tensió implícita del silenci i la nuesa del solo i del monòleg, els transporta cap a una forma coral i simfònica plena.

L'espectacle es desenvolupa en tres actes ininterromputs: Nigredo o la força original de la creativitat; Albedo o la força transformadora de la receptivitat; i Rubedo o el moviment perdurable de la plenitud. Negre, blanc i vermell: tres colors que fan avançar l'espectador per un camí d'introspecció que planteja la fertilitat de la soledat com a punt de partida necessari per a la trobada i la unió amb l'altre. Les veus poètiques de Rainer Maria Rilke i de Joan Vinyoli l'interpel·len i el guien.

Deixar-se penetrar per l'energia primigènia de la creativitat, obrir els sentits a múltiples registres expressius: heus aquí el propòsit de SOLO. Una aventura íntima per un paisatge que el moviment de la dansa i les imatges de Pere Formiguera i de Josep Pla-Narbona contribueixen a perfilar, amb una posada en escena de simbolisme suggerent i de gran qualitat plàstica.

In memoriam Anna Maria Gil Albiol (1948-2008)

Fitxa tècnica

Estrena al Teatre-Auditori Sant Cugat el diumenge 25 de gener de 2009 a les 19h

Idea original, guió i direcció musical: Xavier Baulies

Actors: Emma Vilarasau i Lluís Marco

Imatges: Pere Formiguera (fotografia) i Josep Pla-Narbona (pintura)

Coreografia: Mudit Grau

Dansa: Color Dansa

Cors: Camerata Coral Sant Cugat CMSC, Coral Polifònica de Tremp

Orquestra simfònica: Camerata Sant Cugat
Concertino: Pere Bardagí

Mezzosoprano: Carol Garcia
Arpa: Laura Boschetti
Clarinet: Larry Passin
Guitarra: Jaume Torrent
Oboè: Xavier Blanch
Piano: Alfred Armero
Violí: Pere Bardagí
Violoncel: Amaia Ruano

Direcció escènica: Iban Beltran

Escenografia: Eduard Muntada

Disseny d'il·luminació: Oscar Cerdeiriña

Regidoria i ajudant de direcció: Juan José Morales

Vestuari: Camerata Sant Cugat, Color Dansa i Mercè Paloma

Disseny de cartell i llibret: Josep Pla-Narbona

Fotografia: Pere Formiguera

Producció: Camerata Sant Cugat en col·laboració amb el Teatre-Auditori Sant Cugat i el Museu de Sant Cugat, amb el suport de Pioneer i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Agraïments: Ricard Benito, Arnau Marimón, Clara Masriera, Guim Solivelles, Martina Solivelles, Carles Tortosa, Ferran Urgell, Susanna Valdés i Maria Vidal

Carlos Ortega i Jaume Palau

Agraïm als hereus de Joan Vinyoli i a Edicions 62 que ens hagin permès de reproduir els poemes en el programa.

© Llibre d'amic i Cants d'Abelone, Joan Vinyoli, Grup Editorial 62, S.L.U., Editorial Empúries, Barcelona, 1987
© Encara les paraules, Joan Vinyoli, Edicions 62, S.A., Barcelona, 1973
© Poesia completa de Joan Vinyoli, Joan Vinyoli, Edicions 62, S.A., labutxaca, Barcelona, 2008

Maquetació: Ortega i Palau, SL.

Coordinació: Camerata Sant Cugat