Nota de premsa


esquetx Pla-Narbona


L'OBRA: CARMINA BURANA
COL·LABORADORS: MARTA ANGELAT, ENRIC FABRE, CHARLENE CABRAL I JOSEP PLA NARBONA
FITXA TÈCNICA
CAMERATA SANT CUGAT
 
Estrena al TA
Estrena al TA
Imatges ESTRENA (clic per ampliar)

 

 

 

 

 

 

Camerata Sant Cugat presenta:

Carmina Burana

El cant dels goliards

Espectacle de música, imatge i poesia

 


 

Un Carmina Burana visual i poètic.

La proposta del Carmina Burana de Camerata Sant Cugat s'endinsa en l'esperit dels textos medievals recitats per l'actriu Marta Angelat i posa en escena les idees escèniques d'Orff a l'hora de compondre-la, creant un espectacle visual on el cor, l'orquestra i l'escenari es fonen en una pantalla gegant de projecció d'imatges màgiques.

Carmina Burana, El Cant dels Goliards, és el cinquè espectacle multidisciplinar de Camerata Sant Cugat al Teatre- Auditori, després de The Power of Peace, Instint Mozart, Solo i Mutacions. En aquesta ocasió l’espectacle combina la música amb les imatges creades per Enric Fabre, Charlene Cabral i Josep Pla Narbona i una selecció dels poemes goliards recitats per Marta Angelat.

Carmina Burana és una cantata composta per Carl Orff (1895- 1982) entre el 1935 i el 1936, a partir de vint-i-cinc cançons del recull manuscrit trobat a l’abadia benedictina Enediktbeuern a Baviera el 1803. La composició es caracteritza per la seva riquesa rítmica i per l’expressivitat i senzillesa melòdica que preserva el propòsit dels textos originals. Orff va subtitular l’obra amb el text: "cançons laiques per a cantants i coristes per a ser cantades acompanyades d’instruments i d’imatges màgiques".

Les imatges compassades amb la composició musical ens ofereixen una perspectiva escènica original que converteix l’espectacle en un gaudi dels sentits. Aquest acompanyament visual de les imatges creades sobre la partitura a partir de la descripció i simbologia dels textos i de les imatges construïdes amb els propis intèrprets dels cors, orquestra i solistes convertits en goliards, com a protagonistes escenificant el guió d’alguns dels poemes introdueix una dimensió dramàtica a l’espectacle que convida a ‘penetrar’, ‘veure i escoltar’ més intensament, la música, els poemes i les imatges.

videoclip de l'estrena al TA per Cugat.cat

 

Carmina Burana. El cant dels Goliards

Diumenge, 17 d'abril a les 19 hores al Teatre-Auditori Sant Cugat del Vallès.

Dilluns, 11 d'abril a les 20 hores al Cafe Auditori: Parlem d'El Cant dels Goliards. El cos, temple o presó de l'ànima?

Durada: 1 hora i 20 minuts (sense intermedi)

Preu: 18 € Abon. 14/13/11 €

Telèfon entrades: 93 589 12 68

Camerata
Diari Sant Cugat
Museu Sant Cugat
CMSC
 
Per a més informació:
Xavier Baulies (627 474 262 o [email protected]), director de Camerata Sant Cugat