NOTA DE PREMSA

Camerata Sant Cugat

 

   

 

NOTA DE PREMSA
PROGRAMA DEL CONCERT
EL COMPOSITOR: JOAN VIVES
LA POETA I RAPSODE: MIREIA CALAFELL
EDICIÓ DE LES CANTATES (EDITORIAL BOILEAU)
LA COL·LECCIÓ DE NADALES
CAMERATA SANT CUGAT

Joan Vives, compositor

Joan Vives, compositor

 

Joan Vives i Sanfeliu, compositor (Barcelona, 1953)

Estudia piano a l’Acadèmia Marshall, i harmonia, contrapunt, composició, orquestració i direcció d’orquestra amb Antoni Ros Marbà al Conservatori del Liceu (BCN). Als vint-i-dos anys estrena el seu primer musical Granja animal. Com a compositor o director musical ha col•laborat amb Dagoll Dagom (Glups!, El Mikado, Historietes, T’odio amor meu, Els Pirates, La Perritxola, Mar i Cel, Boscos Endins i Scaramouche) i La Cubana (Especial Cap d’Any 1990, Marathon Dancing, Cegada de Amor, Les Teresines, Una nit d’òpera, Mamá quiero ser famoso, Cómeme el Coco Negro, Campanades de Boda i el darrer èxit de la companyia: Gente Bien.

Ha realitzat nombrosos treballs per TV, events i publicitat i és autor de les sintonies de Catalunya Ràdio, Catalunya Música i Catalunya Informació. Ha compost també la música de més d’una dotzena de pel•lícules.

Ha escrit el musical Cuando Harry encontró a Sally (n’és autor de la lletra i de la música) que es va estrenar a Santander, fent seguidament temporada a Madrid, i del qual se n'ha fet una versió en alemany (Harry und Sally) que ha girat per tota Alemanya; i conjuntament amb Piti Español el musical familiar UN CAU DE MIL SECRETS, que es representa regularment a la Pedrera de Barcelona i la Cantata 50 Milions de Segons per l’Auditori de Barcelona, de la qual se n’han fet més de 50 representacions.

Joan Vives ha donat diversos cursos d’història de la música, del teatre musical i de música de cinema, i va guanyar el Max 2006 a la millor direcció musical per Mar i Cel.

Més informació

NOTA de Joan Vives sobre la Cantata 'Ser mare':

AL•LELUIA!

Els quatre fantàstics poemes de la Mireia es miren el Nadal des del punt de vista femení, el de la mare, en tot el seu recorregut d’emocions: sorpresa per l’anunciació, patiment pels dolors del part, serenor, bressolant el nadó i desesperació plorant finalment la seva mort. Quatre ambients musicals totalment diferents. Un caramel per a un compositor.

Però quan vaig tenir enllestit l’últim dels poemes (la mort) em va quedar la recança de pensar si era prou apropiat per a les festes de Nadal, amb un cor cantant Encara plora avui la mort del fill just quan celebrem amb alegria el seu naixement. Vaig comunicar les meves angunies a la poetessa i al director, però no vèiem què més afegir dramàticament al quartet tan ben resolt. Vaig pensar en acabar amb una peça instrumental, una mena d’elegia final, però em sabia greu tenir el cor palplantat sense fer res. Aleshores vaig recordar una peça que havia escrit fa anys. Un Al•leluia que vaig adaptar per a la ocasió i vaig presentar tímidament al nostre director. Es va entusiasmar amb la idea i ja no em va permetre de treure-la. Per tant el conjunt avui acaba amb aquest Al•leluia, però penso que aquest és únicament una “decoració de Nadal”. La peça que vam escriure amb la Mireia conclou, apropiadament i amb molta potència, amb la mort de Jesús i el patiment que representa ser mare.

Molt bon Nadal a tothom!

Joan Vives i Sanfeliu, nadal 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Per a més informació:
Lluís Farran l[email protected], responsable de comunicació de Camerata Sant Cugat
Xavier Baulies (627 474 262 o [email protected]), director de Camerata Sant Cugat