NOTA DE PREMSA

Camerata Sant Cugat

 

   

 

NOTA DE PREMSA
PROGRAMA DEL CONCERT
EL COMPOSITOR: FERRAN CRUIXENT
EL POETA: ÀLEX SUSANNA
EDICIÓ DE LES CANTATES (EDITORIAL BOILEAU)
LA COL·LECCIÓ DE NADALES
CAMERATA SANT CUGAT

 

Ferran Cruixent

 

Ferran Cruixent, compositor (Barcelona, 1976)

És un compositor i pianista català resident a Barcelona. Des de l'any 2008 la seva obra està representada per l'editorial Sikorski International Music Publishers d'Hamburg (Alemanya). El seu repertori inclou encàrrecs d'obres per orquestra, música de cambra, vocal i projectes audiovisuals. La seva música és interpretada internacionalment per nombroses orquestres (Detroit Symphony Orchestra, Bayerische Staatsorchester, Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Staatkapelle Weimar, Beijing Symphony Orchestra, Orquesta Filarmónica de Bogotá, entre d'altres) i directors com Leonard Slatkin, Kazushi Ono, Hannu Lintu, Christoph Poppen, Omer Meir Wellber, Karl-Heinz Steffens, entre d'altres.

La seva obra simfònica 'Big Data', encàrrec de la Detroit Symphony Orchestra (2016) és seleccionada al prestigiós Premi Prince Pierre de Monaco 2017. 'Focs d'artifici' per a percussió i orquestra ha estat interpretada en més de 40 ocasions a Alemanya, Espanya, Àustria, Colòmbia, Mèxic i Xina. 'Deus ex Machina' (2017) (encàrrec de la Fundació SGAE) s'estrena el febrer de 2018 amb l'Orquestra OBC sota la batuta de Kazushi Ono.

L'any 2010 presenta la nova tècnica musical anomenada Cyber singing (cibercant), mostrant com "la tecnologia amplia a l'infinit les possibilitats d'una orquestra".

És convidat com a compositor en residència i jurat en festivals i concursos internacionals de composició (Sommersprossen Festival Rottweil 2010 i 2013, Tweetfonie event 2014, Concurs Internacional de Composició Voice of China 2013 al Conservatori de Pekín). La temporada 2008/09 és seleccionat per la Fundació Joan Miró (Barcelona) dins del programa "Músiques d'avui", on hi presenta el projecte Musical i Visual Urban Surround.

Acaba els estudis de Piano i Teoria musical el 1999 al Conservatori Superior de Música de Barcelona obtenint els títols de Professor Superior amb Mencions d'Honor de Piano, Harmonia, Contrapunt i Fuga. Estudia també Violí i Cant. Posteriorment amplia els seus estudis a la Hochschule für Musik und Theater München (Alemanya), obtenint els Títols Superiors en Composició Clàssica (2004, Prof. Dr. hc. Dieter Acker), Composició per a Cinema i TV (2003, Prof. Dr. Enjott Schneider), i dos anys més tard obté el Títol de Màster en Composició (Prof. Dr. hc. Dieter Acker), amb el suport d'una Beca de "La Caixa" i el "DAAD".

Més informació a www.ferrancruixent.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Per a més informació:
Lluís Farran l[email protected], responsable de comunicació de Camerata Sant Cugat
Xavier Baulies (627 474 262 o [email protected]), director de Camerata Sant Cugat