NOTA DE PREMSA

Camerata Sant Cugat

 

   

 

NOTA DE PREMSA
PROGRAMA DEL CONCERT
EL COMPOSITOR: MARC TIMÓN
EL POETA: FRANCESC PARCERISAS
L'ACTRIU: MARTA ANGELAT
LA COL·LECCIÓ DE NADALES
CAMERATA SANT CUGAT

 

 

Marc Timón

 

Marc Timón (Castelló d'Empúries, 1980)

Marc Timón Nascut el 1980, Marc Timón és considerat un dels compositors catalans més brillants, actius i premiats de la seva generació. Compositor, director d'orquestra i intèrpret de piano i tible, és un músic eclèctic que combina la composició de música per a cinema i televisió, musicals i documentals amb l’obra per a concert, la música moderna i la cobla.

Actualment, Timón està instal•lat a Los Angeles treballant en projectes americans i europeus. Destaquen les sèries “Agent Carter” (de Marvel, emesa per l’ABC), “In absentia”, el documental per a National Geographic “The Blind Monkey”, pel•lícules com “El árbol sin sombra” (Millor Banda Sonora Espanyola l’any 2014 als Premis MundoBSO), “The little wizard” (Premi Jerry Goldsmith 2014), bandes sonores èpiques com “Coliseum” i el musical “Josafat”. Totes han estat editades pel prestigiós segell discogràfic MovieScore Media, un dels més rellevants del món en aquest gènere.

En l’àmbit de la música de concert, la seva obra per a gran orquestra simfònica, cor i música de cambra s’ha interpretat a països com Anglaterra, França, Alemanya, Finlàndia, Cuba, Portugal, Espanya, Bulgària, Ucraïna i Estats Units a festivals com el Grec, el Festival de Peralada o al Festival Fuego del Caribe, entre d’altres. Com a intèrpret i director ha actuat en els escenaris més emblemàtics del nostre país, com el Palau de la Música, el Gran Teatre del Liceu i l’Auditori de Barcelona. És tible solista de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, on ha actuat al costat d’artistes com Niño Josele, Roger Mas o Pascal Comelade.

Compta amb més d’una cinquantena de premis nacionals i internacionals, entre els quals destaquen el “Premi Internacional Jerry Goldsmith”, que ha guanyat en sis ocasions, el “Premi Agustí Borgunyó”, els “MundoBSO Awards” i les nominacions als “Goldspirit” i als “Scoremagacine Awards” com a millor compositor novell.

En el camp de la música per a cobla compta amb una seixantena de sardanes i obres concertístiques que els darrers 15 anys han estat guardonades amb la totalitat dels premis que es convoquen en aquest gènere, com el “Mestre Conrad Saló”, el “Francesc Basil”, el Premi de Sardanes SGAE o el “Premi Ceret-Banyoles”.

A banda de la música, abans de llicenciar-se en Composició a l’ESMUC, la seva passió per l’art, la literatura i el cinema el portaren a llicenciar-se en Periodisme per la UAB i sempre ha combinat la composició musical amb la tasca com a escriptor, amb obres com “El soroll silent”, “DesCatalunya”, “España va bien?”, “E-Juez” o la seva “Suite de poesia eròtica”.

RESSENYA SOBRE LA CANTATA MOLSA, SURO, PAPER DE PLATA "Amb la meva música he pretès que la cantata reflectís tots els contrastos del Nadal, bevent d’influències aparentment tan allunyades com l’imaginari cinematogràfic de Tim Burton i Dani Elfman i al mateix temps del regust mediterrani i català de gèneres com la sardana. La música combina moments èpics i grandiloqüents amb passatges íntims plens de fredor i nostàlgia, colors que integra alhora el Nadal segons per qui són viscuts".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Per a més informació:
Lluís Farran l[email protected], responsable de comunicació de Camerata Sant Cugat
Xavier Baulies (627 474 262 o [email protected]), director de Camerata Sant Cugat