NOTA DE PREMSA

Camerata Sant Cugat

Nadala 2013
"Silenci, ran de mar", tècnica mixta sobre paper de Maria Fabre que il·lustra la Nadala de Camerata Sant Cugat, amb el poema "Silenci, ran de mar" de Jordi Pàmias...(+ info)

 

PROGRAMA DEL CONCERT
EL COMPOSITOR: MARC TIMÓN
EL POETA: FRANCESC PARCERISAS
L'ACTRIU: MARTA ANGELAT
LA COL·LECCIÓ DE NADALES
CAMERATA SANT CUGAT

 

Cantata al Teatre Auditori de Sant Cugat

Cantata al Centre Cultural Auditori 'La Lira' de Tremp
Imatges de Concerts anteriors.
(clic per més imatges)

 

Cantata de Nadal a la web de Camerata
 
Camerata Sant Cugat
Coral Polifňnica de Tremp  
Teatre-Auditori Sant Cugat
Ajuntament de Sant Cugat
Tremp
Diputació Barcelona
Diputació Barcelona
Editorial Boileau
Tot Sant Cugat
FCEC Cugat.cat
FCEC

Una cita anual amb la creativitat musical i poètica catalana

 

'MOLSA, SURO, PAPER DE PLATA' la Cantata de Nadal de Timón i Parcerisas,

Una visió actual i profunda del Nadal que ens interpel·la davant la crisi dels refugiats

 

XIIena edició de la cantata de Nadal amb una obra del compositor Marc Timón (compositor català a Hollywood) basada en poemes de Francesc Parcerisas (poeta i traductor de Tolkien)

 

També obres de G.F. Haendel, L. Cohen, A. Guinovart i d'altres compositors

 


Molsa, suro, paper de plata

La cantata 'Molsa, suro, paper de plata' és el resultat de la unió compositiva de dos grans creadors: el compositor Marc Timón (Castelló d'Empúries, 1980) i el poeta Francesc Parcerisas (Begues, 1944). Els textos estan basats en un poemari que ens interpel·la davant la crisi dels refugiats, que Francesc Parcerisas ha escrit especialment per a la Cantata. L'obra conté cinc parts musicals simfònico-corals precedides de preludis musicals sobre els quals l'actriu Marta Angelat recita els versos dels poemes.

RESSENYA DEL COMPOSITOR SOBRE LA CANTATA: "Amb la meva música he pretès que la cantata reflectís tots els contrastos del Nadal, bevent d’influències aparentment tan allunyades com l’imaginari cinematogràfic de Tim Burton i Dani Elfman i al mateix temps del regust mediterrani i català de gèneres com la sardana. La música combina moments èpics i grandiloqüents amb passatges íntims plens de fredor i nostàlgia, colors que integra alhora el Nadal segons per qui són viscuts"..

 

Una cita anual amb la creativitat musical catalana

Cada Nadal, des de fa dotze anys, Camerata Sant Cugat organitza l'estrena d'una cantata per a cor infantil, cor mixt i orquestra composta especialment per a Camerata Sant Cugat per músics contemporanis del nostre país.

Aquesta iniciativa, sorgida de la voluntat d'estimular i difondre l'obra de compositors catalans actuals s'ha concretat, fins ara, en les estrenes de Fes-te el pessebre de Lluís Vila, sobre poemes de Gabriel Genescà (2005); Cant de Nadal de Xavier Benguerel, sobre un poema de Pere Quart (2006); Betlem de Joan Josep Gutiérrez, sobre un poema de Juan Gutierrez Gili (2007); En el bosque helado de Xavier Capellas, sobre textos de Isabel Coderque (2008); Nit de Plata d'Àlex Martínez, sobre poemes de Mercè Blanes (2009); Pastors a Betlem de Raimon Romaní, sobre poemes de Jacint Verdaguer (2010); Nadal de Carles Gumí, sobre un poema de Joan Maragall (2011); El viatge de la vida d'Ivan Capillas sobre poemes de Vicenç Llorca (2012); Com un mirall de Manel Gil-Inglada sobre poemes de Carles Duarte (2013), Font d'aigua viva d'Albert Guinovart, sobre poemes de Jordi Pàmias (2014) i Prec eixut de Nadal de Jaume Torrent sobre poemes de Narcís Comadira (2015).

Com en les edicions anteriors, el concert es completa, a la primera part, amb una tria d'àries i cors del Messiah de G.F. Haendel amb la participació de la soprano Laia Cladellas. A la segona part després de l'estrena de la Cantata de Nadal, aquest any en homenatge a Leonard Cohen estrenarem una adaptació de l'Halleluia per a cor i orquestra i no hi faltaran nadales del repertori català.

L’estrena tindrà lloc a l'Espai Cultural La Lira de Tremp i al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès.

 

Venda d'entrades de la Cantata de Nadal 2016:


- Dissabte 17 de desembre de 2016 a les 18h, l'Espai Cultural La Lira de Tremp

- Diumenge 18 de desembre de 2016 a les 19h, Teatre-Auditori Sant Cugat Sant Cugat del Vallès

 

Segueix-ho a Facebook (Tremp)

Segueix-ho a Facebook (Sant Cugat)

 

Vídeo de la Cantata 2013 de Manel Gil-Inglada i Carles Duarte

Vídeo del 'Making of' de la Cantata 2013

 

 

 

 

 

 


 

  

 

 

 


Per a més informació:
Lluís Farran l[email protected], responsable de comunicació de Camerata Sant Cugat
Xavier Baulies (627 474 262 o [email protected]), director de Camerata Sant Cugat