NOTA DE PREMSA

Camerata Sant Cugat

Nadala 2013
"Com un mirall", fotografia de Josep Pagans que il·lustra aquest any la Nadala de Camerata Sant Cugat, amb el poema "Brindis" de Joan Margarit...(+ info)

 

PROGRAMA DEL CONCERT
EL COMPOSITOR: MANEL GIL-INGLADA
EL TEXT: CARLES DUARTE
L'ACTRIU: MARTA ANGELAT
COL·LECCIÓ DE NADALES
CAMERATA SANT CUGAT

 

Concert de Nadal 2012 al TA

Cantata 2011 al TA
Imatges dels Concerts de Nadal 2012.
(clic per més imatges)

 

Cantata de Nadal a la web de Camerata
 
Camerata Sant Cugat
Coral Polif˛nica de Tremp  
Teatre-Auditori Sant Cugat
Ajuntament de Sant Cugat
CMSC
Editorial Boileau
Tot Sant Cugat
FCEC
Cugat.cat
Tremp
Diputació Barcelona
Diputació Barcelona

Concert de Nadal 2013

Camerata Sant Cugat estrena la cantata Com un mirall del compositor Manel Gil-Inglada sobre poemes de Carles Duarte

Obres de G.F. Haendel, J. Rutter, A. Guinovart, i d'altres compositors.

 


 

Cada Nadal, des de fa nou anys, Camerata Sant Cugat organitza l'estrena d'una cantata per a cor infantil, cor mixt i orquestra composta especialment per a Camerata Sant Cugat per músics contemporanis del nostre país. Aquesta iniciativa, sorgida de la voluntat d'estimular i difondre l'obra de compositors catalans actuals s'ha concretat, fins ara, en les estrenes de Fes-te el pessebre, de Lluís Vila (2005); Cant de Nadal, de Xavier Benguerel (2006); Betlem, de Joan Josep Gutiérrez, director de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels (2007); En el bosque helado, de Xavier Capellas (2008); Nit de Plata, d'Àlex Martínez (2009); Pastors a Betlem de Raimon Romaní, sobre poemes de Jacint Verdaguer (2010); Nadal, de Carles Gumí, sobre un poema de Joan Maragall (2011) i El viatge de la vida, d'Ivan Capillas i textos del poeta Vicenç Llorca (2012).

La cantata "Com un mirall" és el resultat de la unió compositiva de dos grans artistes: el compositor Manel Gil-Inglada i el poeta Carles Duarte. Els textos de la cantata estan basats en una selecció de poemes, adaptats i estructurats per Duarte en quatre parts, que configuren la seva mirada original del Nadal. El resultat és un mirall de paraules, imatges i sentiments que ens commouen i ens porten a l'interior dels records per després retrobar-nos en l'alegria de la festa. És una poesia tan còsmica com propera, un camí d'interrogació constant que ens invita a comprendre el significat profund d'aquest temps i ens proposa una guia per fer-ho: reconèixer en els versos dels poemes el paisatge propi de Nadal, com en un mirall. La composició musical de Gil-Inglada s'estructura en quatre parts seguint el guió poètic. Es tracta d'una obra màgica, concisa i brillant que gràcies al llenguatge modern del compositor i la seva llarga experiència com a creador de bandes sonores de pel·lícules donen com a resultat una peça d'un dinamisme extraordinari i a la vegada d'una arquitectura rodona i clàssica. A més de la formació habitual de corda i vent, percussió i piano, l'ús addicional de diversos instruments de percussió, de la celesta i de l'arpa permet crear una atmosfera tímbrica rica i variada i ressaltar així els moments de misteri, màgia i sorpresa que conté la cantata. Estem davant d'una obra emotiva concebuda amb una gran solidesa formal.

L'obra consta de quatre parts precedides de preludis sobre els quals l'actriu Marta Angelat recita els versos dels poemes.

Com en les edicions anteriors, el concert es completarà, a la primera part, amb una tria d'àries i cors del Messiah de G.F. Haendel. A la segona part s'interpretaran nadales del repertori català i d'arreu del món i inclourà un fragment, "Mar d'Azov" de la Cantata estrenada l'any passat, "El Viatge de la Vida", del compositor Ivan Capillas basada en textos del poeta Vicenç Llorca. Aquesta Cantata ha estat guanyadora dels premis internacionals de música per a cinema Jerry Goldsmith 2013.

L’estrena serÓ durant el Concert de Nadal que tindrÓ lloc el 22 de desembre a l'Espai Cultural La Lira de Tremp. El mateix concert s'oferirà el dia 29 de desembre de 2013, al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès.
 

 

Cantata de Nadal 2013


- Diumenge 22 de desembre de 2013 a les 19h, a l'Espai Cultural La Lira de Tremp. Venda anticipada: telèfon 649485906. Preu: 12 €.

- Diumenge 29 de desembre de 2013 a les 19h, al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès. Entrades numerades. Venda anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat, telèfon 936759952 i per internet a: Teatre-Auditori Sant Cugat Preu: 15 €.

 

 Cantata de Nadal de TREMP a Facebook

Cantata de Nadal de SANT CUGAT a Facebook

 

 

 


Per a mÚs informaciˇ:
Lluís Farran l[email protected], responsable de comunicació de Camerata Sant Cugat
Xavier Baulies (627 474 262 o [email protected]), director de Camerata Sant Cugat