NOTA DE PREMSA

Camerata Sant Cugat

Nadala 2012
"Nous camins ", l'obra inèdita acrílic i collage sobre tela de Marta Ballvé, il·lustra aquest any la Nadala de Camerata Sant Cugat, amb el poema inèdit "Miracle" de Francesc Garriga..(+ info)

 

PROGRAMA DEL CONCERT
EL COMPOSITOR: IVAN CAPILLAS
EL TEXT: VICENÇ LLORCA
L'ACTRIU: MARTA ANGELAT
NADALES
CAMERATA SANT CUGAT

 

Concert de Nadal 2010 a Tremp

Cantata 2011 al TA
Imatges del Concert de Nadal 2011.
(clic per més imatges)

 

Cantata de Nadal a la web de Camerata
 
Camerata Sant Cugat
Coral Polif˛nica de Tremp  
Teatre-Auditori Sant Cugat
Ajuntament de Sant Cugat
CMSC
Editorial Boileau
Tot Sant Cugat
FCEC
Cugat.cat
Solsona
Tremp
Diputació
IEI
 

Concert de Nadal 2012

Camerata Sant Cugat estrena la cantata El viatge de la vida del compositor Ivan Capillas, basada en textos del poeta Vicenç Llorca

Obres de G.F. Haendel, J. Rutter, A. Guinovart, i d'altres compositors.

 


Cada Nadal, des de fa vuit anys, Camerata Sant Cugat organitza l'estrena d'una cantata per a cor infantil, cor mixt i orquestra composta especialment per a Camerata Sant Cugat per músics contemporanis del nostre país. Aquesta iniciativa, sorgida de la voluntat d'estimular i difondre l'obra de compositors catalans actuals s'ha concretat, fins ara, en les estrenes de Fes-te el pessebre, de Lluís Vila (2005); Cant de Nada, de Xavier Benguerel (2006); Betlem, de Joan Josep Gutiérrez, director de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels (2007); En el bosque helado, de Xavier Capellas (2008); Nit de Plata, d'Àlex Martínez (2009); Pastors a Betlem de Raimon Romaní, sobre poemes de Jacint Verdaguer (2010); i Nadal, de Carles Gumí, sobre un poema de Joan Maragall (2011).

 

La cantata "El Viatge de la Vida" és el resultat de la unió compositiva de dos grans artistes: Vicenç Llorca i Ivan Capillas. La potència expressiva del poeta Llorca en mans del compositor Capillas ha multiplicat energies en una obra musical brillant i espectacular. Els textos adaptats per Llorca en col·laboració amb el compositor provenen del poemari "L'últim nord", un cant exquisit d'emocions íntimes dels pares que viatgen a trobar-se amb el seu fill adoptiu, en aquest cas a Rússia. El poemari descriu el sentiment universal de la concepció d'un fill des del calendari i geografies del que Llorca anomena el viatge de la vida o l'últim nord. El llenguatge modern i simfonista de Capillas, amb el seu gran ofici com a compositor de pel·lícules, ha produït una obra gran, inspiradora i potent, que copsa amb una sensibilitat extraordinària l'emoció i la plenitud de sentiments de la paternitat adoptiva, alhora que és fidel a la universalitat dels textos proposat pel poeta, tot plegat amb una música plena d'energia i de sentiment. Som davant d'una obra musical rodona, ben concebuda en la intenció i perfectament desenvolupada i estructurada en la forma.

L'obra consta de cinc parts i va precedida de preludis orquestrals sobre els quals l'actriu Marta Angelat recita els textos introductoris que situen els cinc moments de "El Viatge de la Vida".

Com en les edicions anteriors, el concert es completarà, a la primera part, amb una tria d'àries i cors del Messiah de G.F. Haendel, que comptarà amb la participació de cantants de diverses corals de Sant Cugat. A la segona part s'interpretaran nadales del repertori català i d'arreu del món.

L’estrena serÓ durant el Concert de Nadal que tindrÓ lloc el 22 de desembre a la Catedral de Solsona. El mateix concert s'oferirà el dia 29 de desembre de 2012 a l'Auditori La Lira de Tremp i l'endemà, 30 de desembre, al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès.

 

Cantata de Nadal 2012


- Dissabte 22 de desembre de 2012 a les 21,30h, a la Catedral de Solsona. Entrades no numerades. Venda anticipada a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Solsona. Telèfon: 973480050. Preu 12 €. (anticipades 10 €).

- Dissabte 29 de desembre de 2012 a les 18h, a l'Auditori La Lira de Tremp. Entrades numerades. Venda anticipada: telèfon 649485906. Preu 10 €.

- Diumenge 30 de desembre de 2012 a les 19h, al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès. Entrades numerades. Venda anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat, telèfon 936759952 i per internet a: Teatre-Auditori Sant Cugat Preu: 15 €.

 

 

 Cantata de Nadal a Facebook

 


Per a mÚs informaciˇ:
Lluís Farran l[email protected], responsable de comunicació de Camerata Sant Cugat
Xavier Baulies (627 474 262 o [email protected]), director de Camerata Sant Cugat