NOTA DE PREMSA

Cicle de música sacra coral al Monestir
 
PROGRAMA
CARTELL
CAMERATA SANT CUGAT

Cor de Cambra de Granollers

Cor Albada
Korala San Juan Bautista Abesbatza
Coral Càrmina
Cor Vivaldi
Coral Sant Jordi
Camerata Sant Cugat
Monestir de Sant Cugat

 

CMSC Cugat.cat
Tot Sant Cugat Òmnium Sant Cugat

 

 

 

 

 

 

VIè Cicle de música sacra coral al Monestir

'NEW LIGHTS' música per a l'esperit

Cor de Cambra de Granollers

 


 

Cicle organitzat per Camerata Sant Cugat amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere Octavià en benefici de Càritas i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.

El proper divendres 8 de juny el Cor de Cambra de Granollers clou el 6è Cicle de Música Sacra Coral amb 'New Lights', un programa de música sacra coral amb obres des del segle XVI a l'actualitat, sota la direcció de Josep Vila Jover.

El sisè cicle de polifonia vocal compta amb les següents formacions corals: la Coral Albada de l’Agrupació del Cor Madrigal i Korala San Juan Bautista Abesbatza de Leioa (País Basc), la Coral Carmina, el Cor Vivaldi, la Coral Sant Jordi, la Camerata Coral Sant Cugat, i el Cor de Cambra de Granollers (Amics de la Unió).

'New Lights':

Durant segles la música sacra ha estat un dels gèneres on els compositors han abocat més esforços, i això ha permès la creació d’un gènere que es manté fins i tot en l’actualitat, més enllà de l’ús litúrgic de la música. En aquest concert es recullen peces a capella i amb piano de diverses èpoques però amb un denominador comú: la recerca de la bellesa a partir de la introspecció i el misticisme.

El Cor de Cambra de Granollers presenta, així doncs, New Lights, un programa de música per a l’esperit on es donarà veu a compositors clàssics com John Taverner (s.XVI), Vivaldi (s.XVII-XVIII) o Mozart (s.XVIII), d’altres del segle XIX i XX com Fèlix Mendelssohn, Francis Poulenc, Gabriel Fauré o Maurice Duruflé i d’altres de contemporanis, com Morten Lauridsen, Ola Gjeilo o Josep Vila Casañas.

Aquest viatge a través del temps que proposa la formació de veus mixta comptarà amb l’acompanyament de Viviana Salisi, pianista repertorista que ha actuat en escenaris internacionals de prestigi i ha col·laborat amb algunes de les entitats musicals més importants de Catalunya. Així mateix, també ha actuat per tot l'àmbit català amb espectacles de lírica de petit format dels quals també n'ha estat adaptadora i directora musical.

El Cor de Cambra de Granollers neix el 1996 en el marc de la Societat Coral Amics de la Unió. El seu repertori és molt ampli i comprèn obres de diversos gèneres, èpoques i estils i ofereix de forma regular cada temporada, tres produccions l’any; New Lights és la tercera d’aquesta temporada 17/18. Ha participat en diversos festivals internacionals de cant coral tan a l’Estat espanyol com a diversos països d’Europa, ha col·laborat amb formacions com l’OBC o l’OSV i ha treballat sota la direcció de grans músics de renom internacional. Des de la seva formació és dirigit per Josep Vila Jover i és, actualment, cor resident al Teatre Auditori de Granollers.

L’estrena del repertori New Lights serà el dia 8 de juny a les 21h al Monestir de Sant Cugat dins el Cicle de Música Sacra de Camerata Sant Cugat però també es podrà sentir en dues ocasions més aquell cap de setmana: el 9 de juny a les 19h a l’Església de Santa Maria de Llerona i el 10 de juny a les 19h a la Sala Tarafa de Granollers.

 

"Quan un cor canta a cappella, posa tots els seus recursos en joc. Només que en falli algun, entonació, qualitat vocal, ritme, precisió, l’edifici fa aigües i la música no arribarà mai amb tot el seu esplendor: -Això és molt avorrit, tu! ...solen exclamar quan senten cantar a cappella de manera poc apropiada. Però...és el cant coral a cappella la cosa més avorrida del món? Al contrari! Un cor que vulgui cantar a cappella ha de gastar molta més estamina que un cor que canti acompanyat, perquè un cor en aquest format és el més semblant a una orquestra que hi pot haver!

Cantar a cappella és demostrar la capacitat d’autonomia d’un conjunt que, sense cap classe de suports artificials, ha de demostrar la seva qualitat tot construint una música que no admet mitges tintes. Cantar, a cappella, o, en aquest cas millor a cap pela, és fins i tot, una manera de cantar molt pròpia dels temps que vivim, perquè, en no precisar d’ acompanyants, és molt més econòmic!" (Òscar Boada, director del Cor Vivaldi)

 

 

 

 

 

 

Lloc: Monestir de Sant Cugat del Vallès

Dia i hora: Divendres, 8 de juny de 2018 a les 21 hores.

Preu de l'entrada: 10 €

Venda d'entrades: El mateix dia del concert a partir de les 20:30 hores. Anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat (tel. 93-6759952)

Segueix el concert a Facebook (Camerata Sant Cugat)

 

 

Programa de concerts del 6è cicle 2017-2018:

Cor Albada de l’Agrupació del Cor Madrigal i Korala San Juan Bautista Abesbatza de Leioa (País Basc) Directors: Esteve Costa i Basilio Astúlez Divendres 13 d’octubre de 2017, a les 21 hores.

Coral Càrmina Director: Daniel Mestre Divendres 27 d’octubre de 2017, a les 21 hores.

Cor Vivaldi Director: Òscar Boada Divendres 16 de març de 2018, a les 21 hores.

Coral Sant Jordi Director: Oriol Castanyer Divendres 20 d’abril de 2018, a les 21hores.

Camerata Sant Cugat Director: Xavier Baulies Divendres 18 de maig de 2018, a les 21 hores

Cor de Cambra de Granollers (Amics de la Unió) Director: Josep Vila i Jover Divendres 8 de juny de 2018, a les 21 hores

 

Ajuntament de Sant Cugat Federació Catalana d'Entitats Locals Càritas
Parròquia de Sant Pere Octavià

Parròquia Sant Pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació:

Xavier Baulies (627474262,i[email protected]) director de Camerata Sant Cugat
Equip assessor del cicle: Cori Casanova, Ramon Vilar i Xavier Baulies