NOTA DE PREMSA

Cicle de música sacra coral al Monestir
 
PROGRAMA
CARTELL
CAMERATA SANT CUGAT

Cor de Cambra Anton Bruckner

ARSinNOVA cor de cambra
PAX Cor de cambra
Cor Vivaldi
Camerata Sant Cugat
Monestir de Sant Cugat

 

CMSC Cugat.cat
Tot Sant Cugat Òmnium Sant Cugat

 

 

 

 

 

 

El Cor de Cambra Anton Bruckner acompanyat pel Quartet de trombons de Barcelona clou el IVrt Cicle de música sacra coral al Monestir

'Bruckner essencial'

Cor de Cambra Anton Bruckner


Divendres, 27 de maig de 2016 a les 21 hores.

Cicle organitzat per Camerata Sant Cugat amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere Octavià en benefici de Càritas i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.

El proper divendres 27 de maig a les 21:00 el cor de Cambra Anton Bruckner sota la direcció de Júlia Sesé, clou el quart cicle de música sacra coral al monestir amb el concert 'Bruckner essencial', un programa de polifonia coral sacra, interpretata parcialment a capella i també amb acompanyament del Quartet de trombons de Barcelona.

En aquest concert extraordinari de cloenda del Cicle podrem escoltar una selecció dels millors motets corals del gran compositor austríac Anton Bruckner (1824-1896): Vexilla regis, Os justi, Aequales, Tantum ergo, Ave Maria, Inveni David, Christus factus est, Virga jesse floruit, Afferentur regi i Locus iste.

"Voldrien que componguera de manera diferent, podria fer-ho, però no ho haig de fer. Déu m'ha donat el talent entre mil persones i només a ell he de retre comptes. Com podria presentar-me davant Déu després d'haver seguit als altres i no a Ell?" (Anton Bruckner).

 

 

 

 

 

 

"Quan un cor canta a cappella, posa tots els seus recursos en joc. Només que en falli algun, entonació, qualitat vocal, ritme, precisió, l’edifici fa aigües i la música no arribarà mai amb tot el seu esplendor: -Això és molt avorrit, tu! ...solen exclamar quan senten cantar a cappella de manera poc apropiada. Però...és el cant coral a cappella la cosa més avorrida del món? Al contrari! Un cor que vulgui cantar a cappella ha de gastar molta més estamina que un cor que canti acompanyat, perquè un cor en aquest format és el més semblant a una orquestra que hi pot haver!

Cantar a cappella és demostrar la capacitat d’autonomia d’un conjunt que, sense cap classe de suports artificials, ha de demostrar la seva qualitat tot construint una música que no admet mitges tintes. Cantar, a cappella, o, en aquest cas millor a cap pela, és fins i tot, una manera de cantar molt pròpia dels temps que vivim, perquè, en no precisar d’ acompanyants, és molt més econòmic!" (Òscar Boada, director del Cor Vivaldi)

 

 

 

 

 

 

Lloc: Monestir de Sant Cugat del Vallès

Dia i hora: Divendres, 27 de maig de 2016 a les 21 hores.

Preu de l'entrada: 10 €

Venda d'entrades: El mateix dia del concert a partir de les 20:30 hores. Anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat (tel. 93-6759952)

Segueix el concert a Facebook

 

Aquest quart cicle de polifonia vocal compta amb les formacions corals següents: ARSinNova Cor de Cambra, PAX Cor de Cambra, el Cor Vivaldi, la Camerata Coral Sant Cugat i el Cor de cambra Anton Bruckner.

 

Programa de concerts del 4rt cicle 2015-2016:

ARSinNOVA Cor de Cambra. Direcció: Pere Lluís Biosca. Divendres 20 de novembre de 2015 a les 21 hores.

PAX Cor de Cambra. Direcció: Esteve Costa. Divendres 22 de gener de 2016 a les 21 hores.

Cor Vivaldi. Direcció: Òscar Boada. Divendres 26 de febrer de 2016 a les 21 hores.

Camerata Sant Cugat. Direcció: Xavier Baulies. Divendres 29 d'abril de 2016 a les 21 hores.

Cor de Cambra Anton Bruckner. Direcció: Júlia Sesé. Divendres 27 de maig de 2016 a les 21 hores.

 

Ajuntament de Sant Cugat Federació Catalana d'Entitats Locals Càritas
Parròquia de Sant Pere Octavià

Parròquia Sant Pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació:

Xavier Baulies (627474262,i[email protected]) director de Camerata Sant Cugat
Equip assessor del cicle: Cori Casanova, Ramon Vilar i Xavier Baulies