NOTA DE PREMSA

Cicle de música sacra coral al Monestir
 
PROGRAMA
CARTELL
CAMERATA SANT CUGAT

Cor Infantil Amics de la Unió

Musica Reservata de Barcelona
Cor femení Auditexaudi
Cor Vivaldi
Camerata Sant Cugat
Monestir de Sant Cugat

 

CMSC Cugat.cat
Tot Sant Cugat Òmnium Sant Cugat

 

 

 

 

 

 

El Cor Infantil Amics de la Unió inaugura el III Cicle de música sacra coral al Monestir

Salve Regina

Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers


 

Cicle organitzat per Camerata Sant Cugat amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere Octavià en benefici de Càritas i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.

El proper divendres 24 d'octubre el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, guanyador del prestigiós premi 'Let the Peoples Sing' (2013) obre el tercer cicle de música sacra coral al monestir amb el concert Salve Regina.

Aquest tercer cicle de polifonia vocal es completarà amb les formacions corals: Musica Reservata de Barcelona, el Cor Vivaldi, el Cor femení Audiexaudi i Camerata Coral Sant Cugat.

 

El programa Salve Regina del Cor Infantil Amics de la Unió sota la direcció de Josep Vila Jover està format per més d’una dotzena d’obres de música religiosa contemporània i de temàtica mariana.

En aquest concert la formació vocal interpretarà una selecció de música sacra a capella dedicada a la Verge i escrita per alguns dels més rellevants i emblemàtics compositors europeus del segle XX com Duruflé, Biebl, Holst o Poulenc, sense oblidar la important aportació de compositors de casa nostra com Gumí o Alcaraz. Un repertori d’una gran bellesa i espiritualitat alhora que amb un gran nivell de complexitat tècnica.

El cor està considerat un dels millor cors de veus blanques del país i actua regularment a les principals sales i festivals (L’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música, el Gran Teatre del Liceu, Festival del Mil•lenni, Festival (a)phònica, Festival de Música Antiga dels Pirineus, Festival de Peralada, Festival de Cap Roig). També ha rebut diversos premis entre els quals cal destacar la Silver Rose Bowl en el concurs Let the Peoples sing! organitzat per la Unió Europea de Radiodifusió.

 

 

"Quan un cor canta a cappella, posa tots els seus recursos en joc. Només que en falli algun, entonació, qualitat vocal, ritme, precisió, l’edifici fa aigües i la música no arribarà mai amb tot el seu esplendor: -Això és molt avorrit, tu! ...solen exclamar quan senten cantar a cappella de manera poc apropiada. Però...és el cant coral a cappella la cosa més avorrida del món? Al contrari! Un cor que vulgui cantar a cappella ha de gastar molta més estamina que un cor que canti acompanyat, perquè un cor en aquest format és el més semblant a una orquestra que hi pot haver!

Cantar a cappella és demostrar la capacitat d’autonomia d’un conjunt que, sense cap classe de suports artificials, ha de demostrar la seva qualitat tot construint una música que no admet mitges tintes. Cantar, a cappella, o, en aquest cas millor a cap pela, és fins i tot, una manera de cantar molt pròpia dels temps que vivim, perquè, en no precisar d’ acompanyants, és molt més econòmic!" (Òscar Boada, director del Cor Vivaldi)

 

 

 

 

 

 

Lloc: Monestir de Sant Cugat del Vallès

Dia i hora: Divendres, 24 d'octubre de 2014 a les 21 hores.

Preu de l'entrada: 10 €

Venda d'entrades: El mateix dia del concert a partir de les 20:30 hores. Anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat (tel. 93-6759952)

Segueix el concert a Facebook

 

Programa de concerts del 3r cicle 2014-2015:

Cor Infantil Amics de la Unió. Direcció: Josep Vila i Jover. Divendres 24 d'octubre de 2014 a les 21 hores.

Musica Reservata de Barcelona. Divendres 21 de novembre de 2014 a les 21 hores.

Cor Auditexaudi. Direcció: Paloma Báscones. Divendres 23 de gener de 2015 a les 21 hores.

Cor Vivaldi. Direcció: Òscar Boada. Divendres 20 de març de 2015 a les 21 hores.

Camerata Coral Sant Cugat. Direcció: Xavier Baulies. Divendres 15 de maig de 2015 a les 21 hores.

 

Ajuntament de Sant Cugat Federació Catalana d'Entitats Locals Càritas
Parròquia de Sant Pere Octavià

Parròquia Sant Pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a més informació:

Xavier Baulies (627474262,i[email protected]) director de Camerata Sant Cugat
Equip assessor del cicle: Cori Casanova, Ramon Vilar i Xavier Baulies