Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Cantata de Nadal 2008

Imatges

Dissabte 27 de desembre a la Basílica de Santa Maria de Tremp
Diumenge 28 de desembre al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès

Des de l'any 2005, la Camerata Coral Sant Cugat de CMSC, juntament amb la Coral Polifònica de Tremp, participa cada Nadal en l'estrena d'una cantata per a cor infantil, cor mixt i orquestra composades especialment per a Camerata Sant Cugat per músics contemporanis del nostre país: l'any 2005 en Lluís Vila va escriure Fes-te el pessebre; l'any 2006 en Xavier Benguerel va composar Cant de Nadal; i l'any 2007 la cantata estrenada va ser Betlem, de Joan Josep Gutierrez, director de l'escola municipal de música Victòria dels Àngels.

Aquest any 2008 la cantata que s'estrenarà el darrer cap de setmana de desembre serà la composada per Xavier Capellas, compositor i orquestrador català nascut a Rubí l'any 1962. Entre els seus treballs hi ha les músiques de les pellícules La vida que te espera, Obaba, Hormigas en la boca, Otros días vendrán, Ciudad en celo i Hotel Tívoli entre altres.
Com en les edicions anteriors el concert constarà d'una primera part de nadales a capella del repertori català i d'arreu del món i, ja amb l'acompanyament de l'Orquestra Camerata Sant Cugat, d'una segona part amb fragments d'àries i cors del Messiah de G.F. Haendel, destacant evidentment l'estrena absoluta de l'obra composada per en Xavier Capellas.

El propósit de la Cantata de Nadal és portar a terme un concert musicalment assequible a tot tipus de públic i de marcat caràcter festiu, sobretot per als més petits, comptant amb la participació de més de 100 nens i nenes d'escoles de Sant Cugat i d'altres ciutats catalanes.

Dissabte 27 de desembre a les 18h A la Basílica de Santa Maria Tremp (Pallars Jussà)
Entrada: 5 € 

Diumenge 28 de desembre a les 19h Al Teatre Auditori Sant Cugat (Vallès Occidental)
Entrada: 12 € 

Estrena absoluta de la Cantata de Nadal: ‘En el Bosque Helado’ de Xavier Capellas, i obres de Haendel, Lauridssen, L. Vila, Rutter i altres. 

Director: Xavier Baulies 
Orquestra Camerata Sant Cugat
Camerata Coral Sant Cugat del CMSC
Coral Polifònica de Tremp
Cors Infantils de Solsona, Grup Coral Casp de Barcelona (dir. Maria Jesús Culleré)
Cor Infantil Fusió de Sant Cugat  (dir. Marcel Martínez)
Cors Infantils Pins del Vallès i Collserola de Sant Cugat (dir. Núria Serraïma i Reynaldo Osorio)


Dimecres 10 de desembre a les 21 h
Esglèsia del Real Monestir de Santa Maria de Pedralbes (Barcelona)

CONCERT A BENEFICI DE LA FUNDACIÓ CLARÓS "Soirée d'Òpera Italiana. Homenatge a Puccini",

El proper dimecres, 10 de desembre, a les 21 hores es celebrarà el concert a benefici de la Fundació Clarós "Soirée d'Òpera Italiana. Homenatge a Puccini", a l'Esglèsia del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

Hi participarán les sopranos Olivia Biarnés, Mireia Casas, Núria Derdinyà, Anna Feu i Alina Furmann; la mezzo, Anaïs Masllorens; els tenors, Carlos Cosías, Albert Deprius, Vicenç Esteve i Josep Fadó; els barítons, Carlos Daza, Lluís Sintes i Ricard Velásquez, el baix, Alexis Trejos; i els pianistes, Ricardo Estrada i Charles Miles. L'acte serà presentat per Rosa Mª Cornet.

Dissabte 19 de juliol a les 21:30 a l'Església de Rialp
Festival de Música de la Vila de Rialp

Camerata Coral Sant Cugat del CMSC juntament amb la Coral Polifònica de Tremp i acompanyats de l'Orquestra Simfònica Camerata Sant Cugat sota la direcció de Xavier Baulies presenta el Rèquiem de Maurice Duruflé dins el marc del Festival de Música de la Vila de Rialp. Aquest Festival, en el qual Camerata hi ha estat programada per tercer any consecutiu, compta amb la participació de figures tan destacades com Ainoa Arteta, Jordi Savall i Claudi Arimany entre altres.

Basat en melodies gregorianes ancestrals, s’ha dit que el Rèquiem de Duruflé no és un rèquiem pels que se'n van sinó pels que es queden. Dedicat a la memòria del seu pare, Duruflé posa llum al cant gregorià millenari, produint en l'oient un gran efecte emocional i consolador. L'obra, d'una gran dificultat tècnica, va ser composada el 1947 per cor, solistes (mezzosoprano i baríton) i orquestra. Actualment n'existeixen tres versions, orquestra simfònica, orquestra reduïda i orgue.


Dissabte 5 de juliol a les 21:30 a la Catedral de Solsona
Cicle de Concerts d'estiu a Solsona

La Camerata Coral Sant Cugat del CMSC interpretarà el dissabte 5 juliol a la Catedral de Solsona la Missa Trinitatis KV 167 de W.A. Mozart. Es la única missa, de les dinou que va escriure Mozart entre els anys 1765 i 1781 mentre estava al servei de l'arquebisbe de Salzburg, expressament dedicada a la Santíssima Trinitat. La va escriure l’any 1773, quan tenia només 17 anys i és la primera escrita per orquestra i cor sense solistes.

Camerata va tenir el privilegi de cantar fa dos anys el Rèquiem de Mozart a diverses poblacions de Catalunya. Una d'elles va ser Solsona on, per cert, ens han tornat a convidar per cantar una altra obra d’aquest genial músic que es W.A. Mozart. En aquesta ocasió actuarem conjuntament amb la Coral Polifònica de Tremp i amb l'Orfeó Nova Solsona, en total serem gairebé 90 cantants omplint l’altar de la catedral acompanyats de l'orquestra simfònica Camerata Sant Cugat i sota la direcció de Xavier Baulies.


Dissabte 24 de maig, a les 21 h al Centre Cultural Barradas de l'Hospitalet de Llobregat

En el marc de la Setmana de Cant Coral de l'Hospitalet, Camerata Sant Cugat presenta "Waternight", concert coral i instrumental dedicat a exaltar l’expressivitat de la veu i del cant coral a través d’una selecció d’obres i d’autors que apleguen estils i llenguatges compositius molt diversos. El repertori que presentem inclou peces del renaixement anglès, de l’antologia coral catalana i polifonies nord-americanes i europees clàssiques i del segle XX. El concert "Waternight" ofereix una visió representativa i actualitzada de les possibilitats expressives i artístiques de la veu coral al llarg de la història de la música, tant en la temàtica profana com religiosa.


Diumenge 20 d’abril, a les 19 h al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès
De pel•lícula

Cor Vivaldi. Petits Cantors de Catalunya
Camerata Coral Sant Cugat CMSC

Cor Vivaldi i Camerata Coral Sant Cugat presenten De pel•lícula.
Fotos del concert De pellícula


Tant a les pel•lícules de Walt Disney com als musicals com Chitty Chitty Bang Bang o West Side Story, les melodies han acompanyat sempre les diferents històries que han format, i formen encara, la banda sonora de les nostres vides.

En aquest concert anirem al cinema i escoltarem la música de pel•lícules com: El mag d’Oz, Chitty Chitty Bang Bang, West Side Story, Mary Poppins, Pinotxo, Blancaneus i els set nans, La Ventafocs, Peter Pan, La Bella i la Bèstia, Aladdin, El llibre de la selva, La missió i El bo, el lleig i el dolent.

Orquestració i arranjaments: Jordi Bello
Direcció: Xavier Baulies i Òscar Boada
Entrades: 18 euros Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès
 
Teatre Auditori de Sant Cugat CANTATA de NADAL 2007

Agenda >> Cantata de Nadal 2008