Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Concert tel·lúric

Concert tel·lúric a la Cova Negra del Montsec (Pallars Jussà)

 

logo ct2

 

El Concert Tel·lúric a la Cova Negra de Matasolana és un projecte que ve de lluny i que va anar madurant des de les primeres converses mantingudes ara fa més de deu anys entre Mn Josep M Mauri, Vicari General del Bisbat d’Urgell i Xavier Baulies, director fundador de la Coral Polifònica i de Camerata Sant Cugat i que finalment es va dur a terme, per primer cop, l'estiu de 2011.

El projecte no pretenia només l'organització d'un concert puntual sinó que tenia la voluntat de continuïtat. En aquest sentit es va fer una prospecció acústica en col·laboració amb Pere Casulleras, professor de l’ESMUC i, després de provar diverses posicions es va poder comprovar que les condicions per a fer música a la Cova Negra són excel·lents.

 

La 1a edició del Concert tel·lúric a la Cova Negra del Montsec va tenir lloc el dissabte 23 de juliol de 2011 sota el títol "Música a capella d’amor i de l’esperit, de festa i de la terra’

La Polifònica va convidar al bateig del seu primer concert tel·lúric en aquest espai privilegiat de la natura. Música al ventre de la Cova Negra, a la catedral del Montsec, en un ambient de misteri, de bellesa i d’espiritualitat que ens evocarà els orígens primigenis i tel·lúrics de la nostra condició humana

Nota de premsa del 1r concert a la Cova Negra

 

La 2a edició del Concert tel·lúric a la Cova Negra del Montsec va tenir lloc el dissabte 13 de juliol de 2013.

Nota de premsa del 2n concert a la Cova Negra

 

El dissabte, 25 de juliol de 2015, a les 19 hores, la Coral Polifònica de Tremp i la Camerata Coral Sant Cugat us conviden al seu tercer concert tel·lúric en aquest espai privilegiat de la natura.

Es presenta un programa pensat per a transportar l’audiència cap a una experiència musical única en aquest auditori natural d’acústica excel·lent que és la Cova Negra, amb cabuda per a més de 700 persones, i que fa 3.500 anys, en l’Edat del Bronze, havia estat santuari i necròpoli d’incineració i dipòsit d’urnes.

Nota de premsa del 3r concert a la Cova Negra. 25 de juliol de 2015

 

Imatges del Concert Tel·lúric

 

Produccions