Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

El Cor Vivaldi acompanyat per la Vivaldi Camerata al VIè Cicle de música sacra coral al Monestir

El proper divendres 16 de març sota el títol 'Musica divina laudes' el Cor Vivaldi ens presenta un programa de música sacra romàntica i clàssica per a la lloança divina, sota la direcció d'Òscar Boada.

 

 

'Musica divina laudes' (ressenya d'Òscar Boada):

 

 

Una vegada, a una nostra joveníssima cantaire, en ocasió d'una entrevista a TV3, amb motiu de l'estrena al Gran Teatre del Liceu de "Els Pastorets " d'Albert Guinovart, se li va escapar amb posat ben trist:

-sempre estem fent misses i clar quan fem això estem més contentes...

 

 

...i no li faltava raó, no, pobreta! De fet, els cors ens passem la vida a missa i quan no cantem missa, diem motets, i quan no, serveis de vespres i així anar fent. Qui m'hauria de dir a mi que la música sacra havia de ser la meva, la nostra, gran companya de viatge?

 

 

En la música sacra, això que la gent troba "a priori" tan avorrit sabeu? és on s'hi amaguen les més grans creacions de la història de la música. Us imagineu Beethoven sense la seva Missa Solemnis, o Mozart sense el Rèquiem o la Gran Missa? I això, perquè estem parlant de músics que van alternar la creació religiosa amb la profana, però d'altres, per exemple Victória o Palestrina, simplement no hauríen existit de no ser per aquest gran i extraordinari "invent" anomenat música sacra.

 

Aquest vespre, (per desesperació de la nostra ara jove amigueta, que malgrat la nostra obstinació, encara ens acompanya!), seguim pregant. Ho farem, aixó si, de dues maneres, a la romàntica i a la clàssica. D'ambdúes maneres, cantant Brahms i Mendelssohn (que bonics els motets op.39 escrits per a unes simpàtiques i competents monges franceses afincades a Roma) o bé Johann Michael Haydn (excel·lent compositor, el germà petit del gran Joseph!) pregarem doble, ja que Sant Agustí, ho deixava ben clar: qui canta, prega dues vegades! I ja que, per obra i gràcia de Sant Agustí, farem el doblet, fem que una de les dues pregàries s'enlairi ben amunt, per aconseguir que aquesta terra nostra deixi enrere aquest període trist i obscur i aconsegueixi trobar la llum que ens guii a tots, d'una vegada, pels camins de la pau i la llibertat.

El sisè cicle de polifonia vocal compta amb les següents formacions corals: la Coral Albada de l’Agrupació del Cor Madrigal i Korala San Juan Bautista Abesbatza de Leioa (País Basc)la Coral Carmina, el Cor Vivaldi, la Coral Sant Jordi, la Camerata Coral Sant Cugat, i el Cor de Cambra de Granollers (Amics de la Unió)

Cicle organitzat per Camerata Sant Cugat amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere Octavià en benefici de Càritas i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.

 

 

Lloc: Monestir de Sant Cugat del Vallès

Dia i hora: Divendres, 16 de març de 2018 a les 21 hores.

Preu de l'entrada: 10 €

Venda d'entrades: El mateix dia del concert a partir de les 20:30 hores. Anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat (tel. 93-6759952)

Nota de premsa

Agenda >> El Cor Vivaldi acompanyat per la Vivaldi Camerata al VIè Cicle de música sacra coral al Monestir